Zoeken

Schuifdeuren

Een mini-handleiding voor het kiezen van de schuifdeuren

Hoe de verschillen tussen verschillende modellen te begrijpen, hoe de afmetingen van de deuropening en de totale inbouwmaat correct te berekenen, hou u het type frame kun kiezen en indentificiteren op basis van de deur en de inbouwruimte. De box bevat gedetailleerde informatie over elk onderwerp.

Schuifdeuren in de wand begrijpen van A tot Z

Wat is het verschil tussen een schuifdeur voor de wand en een schuifdeur in de wand?

In tegenstelling tot traditionele draaideuren, win je met schuifdeuren de ruimte terug die wordt ingenomen door de straal van de draaideuren. Bovendien creëren schuifdeuren een ​​grotere en meer gastvrije omgeving met meer inrichtingsmogelijkheden. Door de draaideuren te elimineren, krijgt het huis meer ruimte terug die essentieel kan zijn voor omgevingen met beperkte afmetingen, met een verfijnder interieur.

Er zijn 2 typen inbouw schuifdeuren (schuifdeuren in de wand):


Het frame van een schuifdeur verwijst naar een cassette waarmee de deur aan het zicht kan worden onttrokken, afhankelijk van het type frame dat wordt gebruikt, kunnen verschillende openingsoplossingen worden verkregen.
 

Schuifdeursystemen t.b.v. lijstwerk

ECLISSE Unico - Schuifdeursystemen t.b.v. lijstwerk

Lijstloze Schuifdeursystemen

ECLISSE Syntesis Line - Lijstloze Schuifdeursystemen

Het schuifdeursysteem: wat is het en hoe werkt het

De details van de metalen structruur, speciaal ontworpen voor zowel gipskarton als stucwerk

Het frame voor schuifdeuren is een metalen structuur waardoor de schuifdeur in de wand kan verdwijnen (voor zowel natbouw als droogbouw). Het frame bestaat uit een cassette in de wand, een schuifsysteem (rail) in het bovenste deel waardoor het deurpaneel in de wand kan schuiven en een verticale metalen deur stopper die de schuifdeur opvangt.

Om te kwalificeren als een product van topkwaliteit, moet het frame noodzakerlijkerwijs voldoen aan specifieke eisen op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

 • Stevigheid: het frame moet zo stevig zijn als de muur en kan worden geïnspecteerd om onderhoud mogelijk te maken zonder de muur af te breken.
   
 • Soepel en licht glijden van de deur: de loopwagens en de rails zorgen voor soepele en lichte bewegingen en kunnen gemakkelijk worden vervangen als ze beschadigd raken.
   
 • Gegarandeerde probleemloos schuiven in de wand doordat er geen bewegingen mogelijk zijn in het staal waardoor het schuiven in de wand beperkt zou kunnen worden.
   
 • Garantie van een scheurbestendige pleisteroplossing: als integraal onderdeel van de muur verandert het schuifdeursysteem het uiterlijk en de consistentie van de muur niet.
   
 • Eenvoudige installatie en onderhoud: een frame dat eenvoudig te monteren en te installeren is, zelfs door niet-deskundig personeel, garandeert en beschermt het product in de loop van de tijd. Dit is mogelijk dankzij een onderhoudsvrije, volledig uitneembare rail die het mogelijk maakt om accessoires na de installatie achteraf aan te brengen zonder in de wand te hoeven slopen.

 

Daarvoor heeft ECLISSE in meer dan 30 jaar onderzoek een product ontwikkeld met de volgende kenmerken:
 

Waar kan ik dit product kopen?
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Spoor voor schuifdeuren ECLISSE

Uitneembare schuifdeurrails

Geen zorgen

Met deze oplossing is het mogelijk om onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage te vervangen, accessoires toe te passen en het interne deurstopmechanisme aan te passen.

Loopwagens met kogellagers ECLISSE

Loopwagens met kogellagers

Soepel en vloeiend

De loopwagens zijn gecertificeerd om duurzaamheid, soepele bewegingen en geruisloos glijden te garanderen. Het standaard draagvermogen is 100kg per set, uitbreidbaar tot 150kg.

Afstandhouder ECLISSE

Afstandhouder

Altijd perfect geplaatst

Dit is een speciaal gegalvaniseerd metalen plaatprofiel dat de installatie vergemakkelijkt door de cassette uit te lijnen met het aanslagprofiel.

Berekening van de afmetingen van een schuifdeur

Om de afmetingen van een schuifdeur te berekenen, is het eerst noodzakelijk om het verschil te begrijpen tussen de termen 'lichtopening' (of vrije doorgang) en de 'inbouwmaten'.

De deuropening of doorgangsmaat verwijst naar de werkelijke afmetingen in hoogte en breedte tussen de stijlen (indien aanwezig) en het niveau van de afgewerkte vloer. Een standaard schuifdeur met cassette heeft dezelfde afmetingen als een overeenkomstige draaideur. Het is ook mogelijk om maatwerkoplossingen te bouwen met zeer grote of zeer kleine doorgangsmaten. De afmetingen voor enkele schuifdeuren deuren gaan uit van een breedte van 600 mm tot 2000 mm en van een hoogte van 500 mm tot 2900 mm.

De maximale inbouwmaat verwijst in plaats daarvan naar de totale ruimte die nodig is om een ​​schuifdeurdeursysteem te installeren. In de breedte wordt deze maat gegeven door de som van de doorgangsgrootte en de afmetingen van de cassette, terwijl deze in hoogte wordt gegeven door de ruimte vanaf het afgewerkte vloerniveau tot de bovenkant van de bovendorpel.

ECLISSE range schuifdeursystemen in de wand

Verschillende soorten schuifdeursystemen

Het kiezen van het juiste schuifdeursysteem is niet moeilijk, een aantal factoren moeten in overweging genomen worden. Zoals het de type deur, de gewenste soort opnening en de manier van afwerken van de wanden.

 • Wat betreft het type deur: Een schuifdeur met een houten afwerklijsten of een volledig lijstloos schuifdeursysteem. Met de houten afwerklijsten wordt alle elementen rondom de vrije doorgang bedoelt, wat met bij traditionele draaideuren het kozijn noemt. Met een lijstloos systeem heb je deze elementen niet, de wand wordt dan rond de vrije doorgang strak afgewerkt.

Schuifdeuren met houten lijstwerk

Schuifdeursystemen met houten lijstwerk

De eigentijdse klassieker

Ruimtebesparende oplossing voor zeer grote vrije doorgangen.
Voor de badkamer tot woonkamer.
Kies uw ideale oplossing uit de verschillende systemen voor traditionele schuifdeursystemen met houten lijstwerk.

Ontdeck ECLISSE Unico

Lijstloze schuifdeuren

Lijstloze schuifdeursystemen

Minimalistische stijl

Zowel schuifdeuren als draaideuren, de deur is altijd perfect geïntegreerd in de wand, bijna onzichtbaar.
Alle oplossing voor onzichtbare draaideuren en lijstloze schuifdeursystemen.

Ontdeck ECLISSE Syntesis Line

 

 • Wat betreft de gewenste soort opening: schuifdeuren kunnen voor verschillende doelen gebruikt worden. Ze worden zeer gewaardeerd vanwege hun ruimtebesparing maar ze zijn ook een uitstekende oplossing voor het discreet scheiden van kamers, inloopkasten en opslagruimtes. Bovendien voegen ze, vooral met de grotere versies, een modern designconcept toe aan hun omgeving en tranformeren deze tot een grote open ruimte. Speciale opvallende oplossingen kunnen worden gecombineerd met schuifdeuroplossingen. Enkele voorbeelden zijn dubbele schuifeuren of gebogen schuifdeuren of telescopische schuifdeuren die het mogelijk maken om een opening tot 4 meter breed te creëren. Zo zijn er nog tal van andere oplossingen. Elk van deze oplossingen vereist de installatie van speciale schuifdeursystemen.

 

 Telescopische schuifdeuren

Telescopisch schuifdeursysteem

Vrije doorgang tot 4,7 meter breed

Met deze oplossing schuiven 2 parallele deurpanelen in dezelfde cassette, waardoor een grote opening mogelijk wordt gemaakt.

 

Telescopic schuifdeursysteem

Gebogen schuifdeuren

Gebogen
schuifdeuren

Laat je fantasie de vrije loop

Wel eens aan een geboged deur gedacht! We hebben een frame voor dit specifieke doel waarmee u een gebogen houten schuifdeur kunt hebben, voor zowel enkele als dubbele gebogen schuifdeuren.

Gebogen schuifdeuren

Schuifdeursystemen met kabelgoot

Schuifdeursystemen
met kabelgoot

En er was licht!

Als je denkt dat het een probleem is om schakelaars, verlichting en stopcontacten op dezelfde muur te hebben waar de deur schuift, dan heb je het mis. ECLISSE heeft hiervoor een specifiek frame bedacht.

Schuifdeuren met kabelgoot

 

 • Wat betreft de afwerking van de wanden, hiervoor heeft ECLISSE specifieke schuifdeursystemen ontwikkeld voor zowel gipskarton als pleisterwerk. Deze sectie introduceert de belangrijkste verschillen tussen het frame voor pleisterwerk en het schuifdeurframe voor gipskarton. Een frame voor pleisterwerk betaat uit een metalen plaat met een stucnet voor betere hechting van het stucwerk. De uitvoering voor gipskarton heeft een open structuur, dit lijkt op een metalen frame (U-vormige horizontalen en C-vormige staanders) waarop de gipskarton platen worden geplaatst.

Schuifdeurkozijnen voor gipskarton

De uitvoering voor gipskarton heeft een open structuur, dit lijkt op een metalen frame waarop de gipskarton platen worden geplaatst.

De ongemonteerde versie van het schuifdeurkozijn (Kit) t.b.v. gipskarton heeft compacte afmetingen die transport en opslag optimaliseren. Bovendien kunnen deze schuifdeursystemen voor zowel wanddikte 100 mm, 125 mm of 150 mm gebruikt worden. Door het innovatieve kliksysteem zijn geen schroeven of schroevendraaiers nodig, hierdoor loop het montageproces snel en eenvoudig.

De open structuur biedt 20% meer weerstand tegen buigen door zijwaartse druk an andere beschikbare schuifdeursystemen*.
De versterkte horizontale profielen zorgen voor een sterker frame dan schuifdeurstystemen die bestaan uit één blad metaal.

* Gebaseerd op interne laboratoriumtests uitgevoerd op verschillende schuifdeursystemen.

Schuifdeurkozijnen voor gipskarton ECLISSE
Horizontale versterkte profielen

12 horizontale versterkte profielen

Speciaal gevormd uit 0,7 mm gegalvaniseerd staal met zwaluwstaart voor meer weerstand tegen zijwaartse druk.

Verticale versterkte profielen ECLISSE

Verticale versterkte profielen

Gemaakt van 0,12 mm gegegalvaniseerd staal met dubbele versterking voor een hoge weerstand tegen doorbuigen.
 

Metalen bovendorpel ECLISSE

Metalen bovendorpel

Verbetert de weerstand tegen elke druk die van bovenaf komt.

Schuifdeursystemen voor pleisterwerk

Een schuifdeursysteem t.b.v. pleisterwerk, is voorzien van een gesloten structuur. In dit geval kan een ECLISSE-frame van standaardformaat tot 40 kilogram wegen.
 

Schuifdeursystemen voor pleisterwerk ECLISSE
Het stucnet is overmaats ECLISSE

Het stucnet is overmaats

Het dikke stucnet (50 x 25 mm) en de karteling verbeteren de hechting van het pleisterwerk op de metalen plaat. Het overmaatse stucnet verbindt het frame en de muur wordt er een integraal onderdeel van.

ECLISSE Micro-geribbeld stucnet

Micro-geribbeld stucnet

Een stansproces creëert reliëfelementen op een gladde metalen plaat. Ze zijn gemaakt van 12/10 metaalplaat met dubbele verstevigingsvouw om een hoge weerstand tegen zijdwaartse druk te garanderen.

Horizontale versterkte profielen ECLISSE

Horizontale versterkte profielen

Ze bieden een aanzienlijke weerstand en stijfheid aan het kozijn, zodat het de spanning die wordt gegenereerd door de veroudering van het gips effectief kan tegengaan.