Zoeken

Bedrijf

Op weg naar perfectie


De geschiedenis van ECLISSE begon in de jaren 1960 toen een metaalbewerker zich begon te specialiseren in frames voor schuifdeuren en ramen. De geschiedenis van ECLISSE begint officieel op 10 januari 1989, de datum waarop Luigi De Faveri het bedrijf oprichtte. Dit ondernemende project heeft door de jaren heen een continu onderzoek naar geavanceerde industriële systemen opgeleverd en het bedrijf in staat gesteld te concurreren in een zeer selectieve markt.

In de jaren 90 groeit het bedrijf snel. Dit snelle succes werd veroorzaakt door het innovatieve ontwerp van het product, alsmede door de uitgekiende productietechnieken. Doordat de producten kwalitatief beter waren en er bovendien beter uit zagen dan wat er tot nu toe op de markt was, groeide ECLISSE snel in heel Europa en werd al spoedig de grootste producent van dit soort systemen in Europa.

Tegenwoordig is ECLISSE een toonaangevend merk in de productie van schuifdeursystemen, het kan 1300 frames per dag produceren en heeft meer dan 30 representatieve agentschappen, 2000 distributeurs in Italië, 10 dochterondernemingen en meer dan 20 distributeurs in de wereld.

Details maken het verschil

De technologie voor de meest geavanceerde schuifdeursystemen. Ontdek hoe ECLISSE het schuifdeurkozijn (opnieuw) heeft uitgevonden.

De kwaliteit van ECLISSE-producten wordt opgemerkt tijdens de installatie en het dagelijkse gebruik, maar het zijn de details die het verschil maken. Omdat het ontwerp dat zorgt voor een eenvoudige installatie, de perfectie van de mechanismen en het perfecte esthetische resultaat, alleen kan worden gewaardeerd door goed naar het product te kijken.

ECLISSE-producten zijn uniek omdat ze de som zijn van perfecte technische details met zorgvuldige zorg met als enige doel: de deur verbergen!

 

Technische verdieping: het schuifdeursysteem voor in de wand schuivende deuren

Schuifdeurrail

1. Schuifdeurrail (volledig uitneembaar)

Wat gebeurt er als de schuifdeurrail vuil wordt of na verloop van tijd waardoor het schuifgemak in gevaar komt? Moet ik de muur afbreken? Natuurlijk niet!
ECLISSE keek verder en vond het systeem uit waarmee u eenvoudig de rail kunt verwijderen. Hierdoor kan deze gereinigd worden of kunnen op een later moment diverse accessoires worden toegepast. Ook kunt u de deurstopper in de gewenste positie plaatsen, zodat u kunt beslissen hoever de schuifdeur in de muur verdwijnt. Om veiligheidsredenen wordt geadviseerd de deur 80 mm te laten uitsteken.

Open structuur

2. Open structuur voor nopwand

Waarom heeft het schuifdeurkozijn een open structuur?

Wij onderzochten allereerst een systeem zonder een metalen plaat t.b.v. bevestiging van de gipsplaten. Dit omdat een metalen plaat de neiging heeft te buigen wanneer je er in schroeft, hierdoor kan de vrije doorgang kleiner worden.
Bij onze schuifdeursystemen t.b.v. gipspakrton gebeurt dit niet omdat ze zwaluwstaartvormige horizontale profielen hebben die niet buigen bij het bevestigen van de gipsplaten.

Zelfcentrerende deurgeleider

3. Zelfcentrerende deurgeleider

"Waarom is het belangrijk dat de gids perfect in het midden staat?"
De geleider is niet aan de vloer bevestigd, maar direct achter het schuifdeurkozijn met twee schroeven, zonder zelf iets hoeven op te meten: dit wordt zelfcentrerend genoemd. Zo kunnen mogelijke fouten in metingen worden vermeden en bestaat er geen risico op beschadiging van de vloer.
Het perfecte centreren zorgt ervoor dat de deur altijd in het midden van het schuifdeurkozijn loopt, zonder het risico het systeem te raken.

Loopwagens

4. Loopwagens

Duurzaamheid is het belangrijkste.
Onze loopwagens voor tot 100 en 150 kg zware schuifdeuren zijn getest door CSI, IMQ-groep: na 100.000 cycli van openen en sluiten reageren ze nog steeds perfect. Dit is vergelijkbaar met 30 jaar dagelijks gebruik (UNI EN 1670).
P.S: een houten deur van 800x2100 mm weegt gemiddeld minder dan 25 kg, met dezelfde afmeting weegt een glazen deur minder dan 45 kg.

inbouwdozen

5. ECLISSE Luce-systeem

Hoe installeer ik inbouwdozen in de wand waar een schuifdeurkozijn geplaatst is?
We waren de eersten die aan elektriciens dachten door het systeem uit te vinden dat het niet alleen mogelijk maakt om rechtstreeks lichtpunten in het schuifdeursysteem te plaatsen, maar ook om de bedrading door het kozijn te laten lopen.
Dus we maken ook elektriciens blij!

Metalen afstandhouder

6. Metalen afstandhouder

Het schuifdeursysteem op een praktische manier plaatsen is essentieel voor het perfect schuiven van de deur.
Om de installatie te vereenvoudigen, heeft ECLISSE de afstandhouder uitgevonden die een starre verbinding tussen het frame en de aanslag creëert, waardoor de deur goed schuift en sluit.
Ons patent dat het meest geliefd is bij installateurs!

Verwijderbare onderprofiel

7. Verwijderbare onderprofiel

Nadat ik de vloer heb afgewerkt, nadat ik de deur in het schuifdeursysteem heb geïnstalleerd, heb ik gemerkt dat er enkele centimeters doorgangslicht tussen de deur en de vloer zijn gebleven. Wat moet ik nu doen?
Het schuifdeur is geïnstalleerd bovenop de onafgewerkte vloer, en nu is het niveau hoger dan de afgewerkte vloer. Als u alleen de deur aanpast waardoor deze op de grond komt, schuift deze misschien niet meer, omdat deze de onafgewerkte vloer als obstakel zou tegenkomen. Het is een ongelukkig, maar niet ongewoon, ongemak bij de uitvoering.
ECLISSE heeft dit probleem opgelost met een verwijderbare profiel onder het frame. U kunt eenvoudig het onderste profiel van het reeds geïnstalleerde contraframe verwijderen om de onafgwerkte basis in de binnenkant te laten zakken en terug te brengen naar de juiste hoogte, overeenkomend met de bestaande vloer. Vervolgens moet u de deurschroeven regelen om de deur op de juiste hoogte te brengen en een soepele glijdende beweging te krijgen op ongeveer 1 cm van de vloer.
​​​​​​​Zo eenvoudig als het openen van een blikje!

Het overmaatse stucnet

8. Het overmaatse stucnet

Hoe de vorming van scheuren in het gips te voorkomen na een paar maanden van het installeren van het schuifdeursysteem?
ECLISSE schuifdeursystemen voor pleisterwerk zijn de enige die zijn uitgerust met een geribbeld dicht gaas (25 x 50 mm), aan 3 zijden overmaats ten opzichte van het systeem. Het overmaatse stucnet betekent dat het schuifdeurkozijn en de wand vrijwel niet te onderscheiden zijn zonder extra gaas aan te brengen, waardoor scheuren worden voorkomen.
Het unieke gekartelde gaas vergemakkelijkt de hechting van de ruwe laag: het pleisterwerk kleeft aan het gaas en laat nooit los.
​​​​​​​Bovendien wordt het gaas precies in het midden tussen het metalen plaatoppervlak en de draad van het pleisterwerk in de afgewerkte muur geplaatst, om de juiste hoeveelheid mortel op te nemen: te veel zou onnodige spanning op de behuizing veroorzaken, te weinig zou niet de juiste wanddikte bereiken.

             
             
    

Kijkt verder

Onze verantwoordelijkheid naar u

"Kijkt verder" is onze filosofie in een notendop: een belofte die zich elke dag herhaalt, de toewijding om te zien wat andere niet zien, de bereidheid om niet alles vanzelfsprekend te vinden. De synthese van ons werk, wat ons onderscheidt.

Wie bij ECLISSE werkt, snapt het belang van evaluatie van de klant en zijn wensen. Succes wordt makkelijker bereikt met getalenteerd personeel.

Op weg naar perfectie

Schuifdeursystemen ontworpen om het beste te werken

We geloven sterk in de superieure kwaliteit van onze producten en ons doel is het ontwikkelen van schuifdeursystemen die innovatief, stevig, makkelijk monteerbaar en inspecteerbaar zijn. Onze ambitie is om het concept van het schufideuren in de wand radicaal te veranderen.

Voorgeboorde en versterkte horizontale profielen
ECLISSE schuifdeursysteem

Wat wij doen

Onze productie

De kozijnen voor in de wand schuivende deuren en de kozijnen voor onzichtbare deuren zijn gemaakt om in de wand te plaatsen en garanderen dat de deuren perfect schuiven dan wel in lijn liggen met de wand.

Het schuifdeursysteem, eenmaal geïnstalleerd, wordt onderdeel van de wand maar moet tegelijkertijd perfect in de wand schuiven. Daarnaast moet het kozijn voor de onzichtbare deur perfect recht zijn om perfect in lijn te liggen met de wand.

Hoe we dat doen

Onze manier van denken

We zijn begonnen met luisteren naar eindgebruikers en installateurs met als doel het ontwikkelen van nieuwe ideeën and perfecte oplossingen. Na 25 jaar en meer dan 40 patenten op het product, zijn we nog steeds bezig met perfectioneren.
Ons doel is het kunnen garanderen van een betrouwbaar, robuust en innovatief product voor gebruikers van ECLISSE. Wij stoppen hier onze ziel en zaligheid in.
Alleen wie kiest voor ECLISSE, kiest voor perfecte uitvoering, geen verrassingen en geen compromis.

ECLISSE aluminium profielen

Wij komen op voor

Continu onderzoek en ontwikkeling

ECLISSE acht het van essentieel belang om de tevredenheid van haar klanten, werknemers en alle belanghebbenden die met het bedrijf in contact komen na te streven door voortdurende verbetering van bedrijfsprocessen, de bescherming van de gezondheid en veiligheid van personen op de werkvloer en verantwoordelijk en sociaal verantwoord te handelen voor het milieu.

Jarenlang blijft ECLISSE zich inzetten voor het behalen van belangrijke onderscheidingen en certificeringen die internationaal worden erkend op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieuverantwoordelijkheid.