Zoeken

FAQ

Aankoop

Waar kan ik een dealer bij mij in de buurt vinden?

Om een geautoriseerde dealer in de buurt te vinden, bel dan met nummer 840 000 441 of ga naar de sectie Dealer Netwerk op de website.

Waar kan ik ondersteuning krijgen en een accessoire of onderdeel kopen?

Voor assistentie en de aankoop van accessoires of onderdelen, neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer.

Wat zijn de prijzen van ECLISSE schuifdeursystemen, onzichtbare deuren etc.?

Neem voor de prijzen van ECLISSE producten contact op met de dichtstbijzijnde dealer.

Waarom zijn ECLISSE draai- en schuifdeursystemen duurder dan andere merken?

De draai- en schuifdeursystemen van ECLISSE hebben een hogere prijs omdat er gemiddeld 30% meer staal in zit vergeleken met de concurrentie. Wij geloven dat een sterk draai- of schuifdeursysteem een vereiste is waarvoor de klant graag wat extra betaalt.

Wat zijn de levertijden van schuifdeursystemen en onzichtbare deuren?

Levertijden hangen af van het model, distributie en de voorraad van onze dealers. Neem hiervoor contact op met de dichtsbijzijnde delaer. In Nederland houdt MARSICA Special Doors & Frames zowel schuifdeurkozijnen, schuifdeurkozijnen en onzichtbare kozijnen & deuren op voorraad in de meest populaire maten.

Kan ik gebogen schuifdeursystemen kopen?

ECLISSE was het eerste bedrijf dat een schuifdeursysteem op de markt bracht waarin één of twee gespiegelde gebogen deuren verdwijnen. Het model heet ECLISSE Circular en de vrijwel ambachtelijke productie maakt zeer op maat gemaakte creaties mogelijk, gebaseerd op de deur en naar de behoeften van individuele klanten

Zijn de schuifdeursystemen alleen verkrijgbaar in standaard maten of kunnen deze ook op maat gemaakt worden?

Normaliter vindt u schuifdeursystemen op de markt die alleen voor standaard deurmaten toepasbaar zijn.

ECLISSE biedt schuifdeursystemen die verkrijgbaar zijn is een breed scala aan maten. In de catalogus staan modelen die geschikt zijn voor zeer kleine ruimtes (inbouwmaat vanaf 1 meter breed) tot modellen die geschikt zijn voor zeer grote openingen (tot 4,7 m).
De typische sterke structuur van ECLISSE schuifdeursystemen wordt verhoogd om de de veiligheid te garanderen bij doorgangen van 1500x2900 mm per deurblad.

Onze ingenieurs kunnen ook op maat gemaakte schuifdeursystemenn ontwikkelen.

Welke garanties biedt ECLISSE op haar producten?

ECLISSE biedt een uitgebreide dekking van 12 jaar voor:

    - De metalen delen van het schuifdeurkozijn, vervaardigd uit gegalvaniseerd staal;
    - De functionaliteit van de loopwagens;
    - De betrouwbaarheid van de rail, gemaakt van geanodiseerd aluminium (10 µm).

Zie de bedrijfssectie voor meer informatie over de garantie van ECLISSE.

 

Assistentie & garantie

Kan ik catalogussen, brochures en ander informatiemateriaal aanvragen?

De catalogussen, brochures, certificaten en andere materialen kunnen gedownload worden in de sectie technische ondersteuning op deze site of door een e-mail te sturen naar info@marsica.eu.

Kan ik andere maten bestellen dan aangegeven in de catalogus?

Ja, op aanvraag kunnen buiten standaard maten gemaakt worden. Refereer naar de buitenstandaard sectie om alle mogelijkheden te zien.

Geeft ECLISSE technische assistentie op het werk?

ECLISSE doet dit niet m.u.v. een aantal bijzondere gevallen.

 

Installatie - Schuifdeursystemen

Wat zijn de minimale en maximale afmetingen van de vrije doorgang van schuifdeursystemen.

Voor enkeldeurs modellen, gipskarton versie, geldt een minimale vrije doorgang van 500 mm hoog en minimaal 600 mm breed.
De maximale vrije doorgang is 2900 mm hoog en 2000 mm breed (bij een wanddikte van 150 mm).

In welke fase van de renovatie moet het schuifdeursysteem gemonteerd worden?

ECLISSE-oplossingen worden steeds vaker toegepast bij binnenrenovaties van gebouwen, omdat ze eenvoudig te installeren zijn en waardevolle centimeters kunnen terugwinnen. Er is geen precies tijdstip, omdat de installatie geen invloed heeft op andere werken, behalve die betrekking hebben op dezelfde wand.

In aanwezigheid van een reeds bestaande dragende muur is het goed om eenvoudige maatregelen te nemen. Na het verwijderen van het oude deurblad wordt het wandgedeelte dat nodig is voor de installatie het systeem, verwijderd. In deze fase moet worden gecontroleerd of er geen beperkingen in het wandgedeelte zijn die moeten worden verwijderd (elektrische draden, leidingen, pilaren e.d.). U kunt nu het schuifdeursysteem van de gipskarton versie installeren door deze onder een latei te monteren. Later kan eventueel een afwerkpakket en architraven toegepast worden. Bestaande vloer en vloerverwarming hebben geen consequenties voor het systeem.

Als u de muur niet wilt afbreken en de dikte van de hele muur kunt vergroten, kunt u d.m.v. een beugelset het schuifdeursysteem tegen een bestaande muur plaatsen.

Hoe kan ik lichtpunten en schakelaars plaatsen in de wand waar ik het schuifdeursysteem wil plaatsen.

De gepatenteerde ECLISSE LUCE-technologie kan gebruikt worden voor dimmerbesturing, schakelaars en contactdozen in de wand aan de cassettezijde: perfect voor lichpunten naast de doorgang.

Na het leggen van de vloer, nadat ik de schuifdeur in het systeem heb geplaatst, merk ik op dat er een aantal centimeters tussen de vloer en de deur zit. Wat moet ik doen?

Het schuifdeur is geïnstalleerd bovenop de onafgewerkte vloer, en nu is het niveau hoger dan de afgewerkte vloer. Als u alleen de deur aanpast waardoor deze op de grond komt, schuift deze misschien niet meer, omdat deze de onafgewerkte vloer als obstakel zou tegenkomen. Het is een ongelukkig, maar niet ongewoon, ongemak bij de uitvoering.

ECLISSE heeft dit probleem opgelost met een verwijderbare profiel onder het frame. U kunt eenvoudig het onderste profiel van het reeds geïnstalleerde contraframe verwijderen om de onafgwerkte basis in de binnenkant te laten zakken en terug te brengen naar de juiste hoogte, overeenkomend met de bestaande vloer. Vervolgens moet u de deurschroeven regelen om de deur op de juiste hoogte te brengen en een soepele glijdende beweging te krijgen op ongeveer 1 cm van de vloer.

Sommige vrienden hebben in de wand schuivende deuren in huis maar deze zijn vast komen te staan.

ECLISSE schuifdeursystemen zijn gemaakt met structurele componenten en met materialen die een onbetwiste robuustheid garanderen, die elk risico op vervormingen (concaaf of convex) van het systmeen vermijdt. Ongeveer 16 horizontale dwarsliggers garanderen een hoge weerstand tegen laterale compressie en gaan effectief de spanningen tegen die worden veroorzaakt door de veroudering van het gips.
Verder verhogen de structuur in zwaar gegalvaniseerd plaatstaal, tot 1,2 mm dik, het bovenste metalen dwarsstuk en de specifieke laterale reliëfzijde van de vulplaat de stijfheid van het subframe en bieden de zekerheid van grote weerstand.

Ik zou de badkamer willen afsluiten d.m.v. een schuifdeur. Ik ben alleen bang dat de vochtige ruimte het schuideursyteem aantast. Hoe los ik dit op?

ECLISSE heeft een speciaal voorgelakt subframe gemaakt met drie beschermingslagen (verzinken, polyester- en epoxyverven), speciaal ontworpen voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers, sauna's of zwembaden. Dit model is ook wetenschappelijk getest om de corrosieweerstand te beoordelen.

Het werd 240 uur in een zoutmistkamer (95% vochtigheid en 5% NaCl) geplaatst en heeft de test doorstaan, waarin het absoluut onaantastbaar was, zonder enige vorm van oxidatie.

Ik ben mijn huis aan het renoveren en zou mijn oude draaideuren willen vervangen voor de schuifdeursystemen van ECLISSE met uitneembare rail om zo meer ruimte te besparen. Kan dit?

ECLISSE-oplossingen worden steeds vaker toegepast bij binnenrenovaties van gebouwen, omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en waardevolle centimeters kunnen terugwinnen. In het geval van metalstudwanden heeft ECLISSE een speciaal eenvoudig te installeren schuifdeursysteem ontwikkeld, de ideale oplossing om de binnenruimtes te moduleren.

In aanwezigheid van een reeds bestaande dragende muur is het goed om eenvoudige maatregelen te nemen. Na het verwijderen van het oude deurblad wordt het wandgedeelte dat nodig is voor de installatie het systeem, verwijderd. In deze fase moet worden gecontroleerd of er geen beperkingen in het wandgedeelte zijn die moeten worden verwijderd (elektrische draden, leidingen, pilaren e.d.). U kunt nu het schuifdeursysteem van de gipskarton versie installeren door deze onder een latei te monteren.

Later kan eventueel een afwerkpakket en architraven toegepast worden. Bestaande vloer en vloerverwarming hebben geen consequenties voor het systeem.

Heeft het pleisteren van het schuifdeursysteem een bepaald proces nodig? Moet ik specifieke harsen of additieven toevoegen?

Het pleisterwerk moet in twee lagen worden aangebracht, met een verschil van ongeveer 15 dagen. De ruwe eerste laag wordt op het stucnet gesmeerd, eenvoudig met behulp van dezelfde mortel die wordt gebruikt voor de constructie van de bakstenen muur.
In plaats daarvan is de tweede laag, d.w.z. de afwerking, van hetzelfde type als de rest van de kamer. Voeg geen speciale additieven toe.

Wat moet ik doen als de te gebruiken deur zwaarder weegt dan 80 kg.

Voor zwaardere deuren hebben wij een speciale rails ontwikkeld met rolwagens met een draagvermogen van 120 kg.

Kan ik alle deuren toepassen in een schuifdeursysteem?

Over het algemeen kunnen alle deuren toegepast worden in de schuifdeursystemen van ECLISSE zolang deze boven de minimale en maximale afmetingen van de schuifdeurkozijnen blijven. Het enige wat van belang is, is de dikte van de deur. Zeker wanneer deze nog verdikt gaan worden met allerlei decoraties. Wij raden altijd aan eerst het type deur te bepalen en daarna het type schuifdeursysteem.

Kan ik ook een gemotoriseerde schuifdeur krijgen?

Ja, ECLISSE schuifdeursystemen kun je in de toekomst motoriseren. Hiervoor zijn er diverse systemen beschikbaar.

Ik heb een bestaande vloer, kan ik het schuifdeursysteem daar bovenop zetten?

Ja dat is mogelijk. De basis van het schuifdeurkozijn is uitgerust met speciale geperforeerde plaatmetalen vinnen, die, wanneer ze op 180 ° zijn gebogen, het mogelijk maken om ze met pluggen op de vloer te bevestigen.

Wat is de minimale wanddikte met betrekking tot het schuifdeursysteem?

De schuifdeursystemen van ECLISSE vervangen een gedeelte van de muur, dat gedeelte waarin de schuifdeur wegschuift. Daarom is het van belang dat het systeem naadloos opgaat in de wand. Daarom zijn er diverse wanddiktes beschikbaar t.b.v. gipskarton (100, 125 en 150 mm, eventueel d.m.v. dubbele beplating) en pleisterwerk (90, 108, 125 en 150 mm). Meer en meer krijgen dikkere wanddiktes de voorkeur vanwege thermische en akoestische prestaties.

Veiligheid

Ik zou de schuifdeuren graag gebruiken bij de renovatie van mijn huis, maar kinderen zijn altijd zo levendig en ik vrees dat ze er tegenaan kunnen stoten en ze kunnen beschadigen.

ECLISSE schuifdeursystemen zorgen voor een robuuste en functionele ondersteuning van de schuifdeur, zoals blijkt uit het grote succes in een duurzaamheidstest. Het schuifdeursysteem van 1000x2100 mm was in het geheel onbeschadigd, na de Europees geaccepteerde schoktest te hebben ondergaan (een 30 kg zware zak is op verschillende hoogten tegen het systeem gegooid, volgens UNI EN 1629:2000).